Buitenkansje....

Aan de voet van de Apenijnen in de prachtige Italiaanse provincie Le Marche ligt het dorpje Force. Even ten zuiden van het dorp ligt een boerderij op een van de vele heuvels in de streek. Welkom bij LaMikasa. Onthaasten zit hier in het water. De on-Hollandse rust van de omgeving, de eindeloze uitzichten. De Apenijnse natuur. Het maakt van LaMikasa letterlijk en figuurlijk een buitenkans.

LaMikasa is open van 1 april 2023 t/m 31 oktober 2023. Je vindt het prijsoverzicht bij ‘reserveren’. Meer weten of direct reserveren? Stuur ons een mailtje of bel even, wij helpen je graag verder.

Jouw verblijf

De boerderij bestaat uit twee gastenverblijven, waarvan LaKasa in 2022 verhuurd wordt. Het andere verblijf LaMika, wordt vanaf volgend jaar mei verhuurd. Verblijven in LaMikasa is perfect voor wandelaars, natuurgenieters, sportievelingen, bijtankers en schrijvers in spe. En voor iedereen die dol is op het ‘authentieke Italië’, want daarvan heeft Le Marche geen gebrek.

in Lakasa

LaKasa ligt aan de zuidzijde van de boerderij en grenst aan de veranda. Het verblijf bestaat uit twee slaapkamers, een living plus keuken en biedt plek aan 4 personen. (Zijn jullie met z’n vijven, dan kan de slaapbank in de living worden gebruikt.) In de schaduw op de veranda of vanuit een van de andere zithoekjes in de tuin geniet je van de Italiaanse lente of zomer. Trek eropuit of blijf lekker in LaMikasa. Niks moet, alles mag.

Room with a view

LaMikasa ligt 500 meter boven zeeniveau en is omringd door een mooie tuin met allerlei zithoekjes. Schaduwrijk of vol in de zon, de keus is aan jou. Het onbetaalbare panorama krijg je er daarom gratis bij. Wegdromen was nog nooit zo leuk. Dat geldt ook voor buiten ontbijten trouwens.

Force

De aardige bewoners van Force ontbijten graag elke dag bij het koffietentje in het dorp. Typisch Italiaans. Vooruit, het barretje is geen uitblinker qua sfeer, maar de koffie is er onvergetelijk lekker. En goed om te weten, de bewoners helpen je graag maar wel in het Italiaans. In het dorp vind je overigens de belangrijkste voorzieningen (supermarktje, koffie, tankstation en een pizzaria). Meer hoeft dat niet te zijn.

Op rijafstand

Zin om de omgeving te verkennen? Bezoek dan het nationale park Monti Sibillini; een Apenijns spektakelstuk met als hoogtepunt de Piano Grande. Lago di Fiastra is trouwens ook een bezoekje waard. Liever naar het strand? Op 35 minuten rijden ligt het dichtstbijzijnde strand. Wil je een werkelijk adembenemend strand ervaren, dan rij je naar Sirolo. Dat is iets verder weg, maar zo mooi als in Sirolo zie je ze niet vaak.

Stuur ons een mailtje met daarin de gewenste data, nemen wij z.s.m. contact met je op. Bellen kan uiteraard ook, via 06 41567089. 

Reserveren

1500 kilometer (vanuit Utrecht) rijden voor een weekendje weg is een beetje overdreven. Gelukkig vlieg je betaalbaar op Pescara of Ancona. Twee steden die in de buurt liggen. Zeker in het voor- en naseizoen is dat aantrekkelijk. Ook een auto huren vanuit beide vliegvelden is prima te doen. Je kan LaMikasa uiteraard ook onderdeel laten zijn van een rondreis.

De prijzen
1 week €875
Aankomst en vertrek in overleg
Per nacht (minimaal 2 nachten) €145
Vanaf 3 nachten €130

Eindschoonmaak €60,00