Il Bellago 

Het mooie meer  van Bolsena is gelegen in de noordelijke punt van Lazio, grenzend aan Toscane en Umbrië en midden in het culturele hart van Italië. Veel steden en dorpen in dit gebied zijn van oorsprong Etruskisch.

Centraal gelegen en toch niet platgelopen door toeristen. Met een prachtige natuur, authentieke dorpjes, mooie stranden en lekker schoon en warm zwemwater! Het meer is van vulkanische oorsprong en is qua grootte het vijfde meer van Italië.  

 
 
 
 

Ons appartement ligt aan de rand van het kleine dorpje Valentano, hoog bovenop een van de vele heuvels rond het meer. Het appartement beschikt over een balkon (zie foto's) en dakterras, van waaruit u een vrij en ongestoord uitzicht heeft over het meer en de wijde bosachtige omgeving. 

De omgeving
Het meer van Bolsena was het heilige centrum van Etrurië, het rijk van de Etrusken. In de gehele regio is er van deze opmerkelijke cultuur nog veel zichtbaar en dat niet alleen in de vele musea. Ook zomaar midden in het landschap kunt u Etruskische grotten, grafheuvels en graftombes bezoeken. De dorpen rondom het meer zijn nog authentiek en kleinschalig en de vele katholieke gebruiken en (vaak van oorsprong middeleeuwse of zelfs Etruskische) feesten nemen je mee terug in de tijd.